Indisk ananaskyckling

Det smidiga med att laga mat i en actifry är att man slipper bry sig om vilken temperatur som ska användas, tid är allt det handlar om. Och det går ju att göra så mycket mer än klyftpotatis och pommes frites. Här har vi tagit strimlad kyckling och tillsammans med kokosmjölk och indiska kryddor lagat till en mild men smakrik maträtt med lite hetta från kryddorna som kombineras med sötman från ananas. Använd gärna färsk ananas om du har chansen, det blir så mycket godare än konserverad.

Servera med basmatiris, och garnera gärna med lite färsk timjan vid serveringen.

Enkelt att göra, och väldigt god. Ananas och curry passar väldigt bra ihop.

Indisk ananaskyckling

Måltid: Huvudrätt
Kök: Indien
Tillagningstid 35 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 500 g kycklingbröst
  • 250 g ananas
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk ingefära, riven
  • 0,5 msk garam masala
  • 2 msk soja

Instruktioner

  • Strimla kycklingen i bitar (cirka 1×3 centimeter) och lägg i en skål. Blanda bitarna med en matsked maizena och salt och svartpeppar efter tycke och smak.
  • Lägg kycklingen i din Actifry tillsammans med oljan och sätt den på 6 minuter.
  • Om du använder konserverade ananasbitar, häll av juicen men spara den. Om du däremot använder färsk ananas, vilket blir godare, skala ananasen, skär bort stocken i mitten och skär köttet i små bitar.
  • Blanda kryddorna med ananasbitar och soja i en skål. Häll blandningen över kycklingen. Om du har juice från konserverad ananas, häll ner två matskedar ananasjuice också. Låt marinera i cirka 6 minuter.
  • Blanda en matsked maizena i kokosmjölken och häll ner i din Actifry.
  • Sätt din Actifry på 12 minuter, möjligen något längre för större kycklingbitar. Dela några av de större bitarna för att kontrollera att den är klar.
Rulla till toppen