Varför inte stoppa favoritosten i ett kycklingbröst?
Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Servings: 4portioner
Total tillagningstid 45 minuterminuter
Ingredienser
4stkycklingbröst
250gfärskost
280gbacon
4dliMat Fraiche
färsk basilika
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°C. Putsa kycklingbrösten och lägg dem på en skärbräda. Lägg rejält med färskost på kycklingbrösten, gott och väl 50g per bröst. Riv sönder några basilikablad över färskosten.
Rulla ihop brösten och använd 2-3 baconremsor för att hålla ihop rullen med färskosten i mitten. Lägg de baconlindade kycklingbrösten i en ugnsfast form.
Blanda resten av färskosten med crème fraiche eller iMat fraiche till en sås. Häll ut såsen runt kycklingbrösten och ställ in formen mitt i ugnen i 30-35 minuter tills baconet fått färg och osten börjar försöka pysa ut ur springor och glipor, då vet du att kycklingen är klar rakt igenom.