Färskostfyllda kycklingbröst

Varför inte stoppa favoritosten i ett kycklingbröst?
Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Portioner: 4 portioner
Total tillagningstid 45 minuter

Ingredienser

  • 4 st kycklingbröst
  • 250 g färskost
  • 280 g bacon
  • 4 dl iMat Fraiche
  • färsk basilika

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C. Putsa kycklingbrösten och lägg dem på en skärbräda. Lägg rejält med färskost på kycklingbrösten, gott och väl 50g per bröst. Riv sönder några basilikablad över färskosten.
  • Rulla ihop brösten och använd 2-3 baconremsor för att hålla ihop rullen med färskosten i mitten. Lägg de baconlindade kycklingbrösten i en ugnsfast form.
  • Blanda resten av färskosten med crème fraiche eller iMat fraiche till en sås. Häll ut såsen runt kycklingbrösten och ställ in formen mitt i ugnen i 30-35 minuter tills baconet fått färg och osten börjar försöka pysa ut ur springor och glipor, då vet du att kycklingen är klar rakt igenom.
  • Serveras med klyftpotatis och färska ärtor.