Det måste inte vara krångligt att göra fyllda kycklingbröst. Det finns två tekniker man kan använda som jag kommit på hittills, antingen delar man brösten i plattare ”schnitzel-liknande” delar och rullar ihop som på bilden eller så tar man fulltjocka kycklingbröst och skär en djup ficka i tjockaste delen av bröstet. Sen stoppar man godsaker i fickan, till exempel en god ost. Rullen eller bröstet förseglas därefter med bacon, och det är när innehåller börjar försöka pysa ut som man vet att värmen nått hela vägen in i mitten. Kyckling ska aldrig under några omständigheter serveras rosa i mitten. Det är som att be om matförgiftning, och det finns roligare saker man kan ge sina middagsgäster än salmonella.
Färskostfyllda kycklingbröst
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 4 st kycklingbröst
- 250 g färskost
- 280 g bacon
- 4 dl iMat Fraiche
- färsk basilika
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C. Putsa kycklingbrösten och lägg dem på en skärbräda. Lägg rejält med färskost på kycklingbrösten, gott och väl 50g per bröst. Riv sönder några basilikablad över färskosten.
- Rulla ihop brösten och använd 2-3 baconremsor för att hålla ihop rullen med färskosten i mitten. Lägg de baconlindade kycklingbrösten i en ugnsfast form.
- Blanda resten av färskosten med crème fraiche eller iMat fraiche till en sås. Häll ut såsen runt kycklingbrösten och ställ in formen mitt i ugnen i 30-35 minuter tills baconet fått färg och osten börjar försöka pysa ut ur springor och glipor, då vet du att kycklingen är klar rakt igenom.
- Serveras med klyftpotatis och färska ärtor.