Rönnbärslimpa

En limpa med riktigt svenska anor eftersom den innehåller så äktsvenska ingredienser som råg, vete och rönnbär.
Måltid: Matbröd
Kök: Sverige
Portioner: 1 limpa
Total tillagningstid 3 timmar 40 minuter

Ingredienser

  • 550 ml vatten lite varmare än fingervarmt
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk pulvermjölk
  • 300 g vetemjöl
  • 400 g grovt rågmjöl
  • 1,5 tsk torrjäst för matbröd
  • 100 g rönnbär Frysta

Instruktioner

  • Börja med att ta de djupfrysta rönnbären och tina dem i mikron, 3-4 minuter på full effekt. Mosa dem sedan ordentligt med en gaffel.
  • Blanda alla ingredienser i tur och ordning i bakmaskinen.
  • Välj meny 3 på bakmaskinen och tryck på start, alternativt ställ in timern och du vill ha brödet färdigt senare. Om du har en bakmaskin av en annan modell än Tefal Home Bread XXL väljer du tillagningsalterantivet för fullkornsbröd.
  • När maskinen är klar med din limpa piper den. Ta ur visparna med det medföljande verktyget och låt limpan svalna under handduk innan du lägger den i påse, så slipper du kondens.