En ketchup som baserar sig på rönnbär i stället för de sedvanliga tomaterna.
Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Servings: 5dl
Total tillagningstid 40 minuterminuter
Ingredienser
2,5dlrönnbärrensade och sköljda
1stgul lök
1ströd lök
2stvitlöksklyftor
50gsmör
1,5dlströsocker
1msktimjan
1dlvatten
0,75dlvitvinsvinäger
1tsksvartpeppar
1stäpple
Instruktioner
Koka rönnbären lätt i lättsaltat vatten i fem minuter. Häll sedan av rönnbären i ett durkslag.
Skala och hacka lökarna och vitlöken. Skala, kärna ur och finhacka äpplet.
Lägg smöret i en kastrull och tillsätt hackad lök, vitlök, socker och timjan. Värm tills löken blir blank och sockret löser sig något.
Tillsätt rönnbär, vatten, vitvinsvinäger, svartpeppar och det hackade äpplet.
Låt allt koka i 15 minuter. Rör om emellanåt.
Häll allting i en mixer och kör tills det är en jämn massa. Sila och häll upp i en flaska eller burk och förslut medan det fortfarande är varmt. Förvaras i kylskåp.