Att kunna skörda sina egna kryddor från balkongen är mycket angenämt.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Servings: 2portioner
Total tillagningstid 20 minuterminuter
Ingredienser
500gblandfärs
400gkrossade tomater
1burkvita bönor
1burkkikärtor
1stgul lök
280gbacon
4mskajvar relishstark eller mild är en smaksak
1stbuljongtärning
0,5tsksoja
2tskspiskummin
1mskpaprikapulver
3mskolivoljatill stekning
1pktfetaost
salt och svartpeppar
organo och timjannågra knippen
Instruktioner
Skala och hacka löken. Fräs den och bacon tillsammans i oljan.
Tillsätt blandfärsen och fräs tills allt är genomstekt. Plocka bladen av de färska örterna eller finhacka hela knippena. Spara lite vid sidan till garnering.
Häll i de krossade tomaterna, färska örter, ajvar, spiskummin, paprikapulver, buljong och soja.
Koka pastan medan köttfärssåsen kokar upp igen. Tillsätt bönorna och ärtorna när det är 3-4 minuter kvar på pastan, så hinner allt bli genomvarmt till servering.
Smaka av med salt och peppar. Servera med färska örter och fetaost.