Kortare tid i ugnen första vändan ger en kladdigare kaka.
Måltid: Efterrätt
Kök: Okänt
Servings: 10bitar
Total tillagningstid 45 minuterminuter
Ingredienser
Chokadkaka
1msksmörsmält
300gchoklad
100ghasselnötsmjöleller finhackade hasselnötter
6stägg
2mskkaffepulver
0,5dlvatten
Marängtäcke
4stäggvitor
2,5dlsocker
2mskmajsstärkelse
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C. Dela äggen och lägg äggulorna i en bunke och vitorna i en annan.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Ställ dem kallt så länge.
Koka upp vattnet och rör ut kaffepulvret i det. Smält chokladen. Blanda ner kaffet i chokladen.
Rör ner choklad-smeten i gulorna tillsammans med hasselnötsmjölet. Smeten ska vara tjock och blank. Vänd sedan ner smeten i äggvitorna och blanda väl.
Häll i den smorda formen och baka i 10 minuter på nedersta falsen i ugnen. Ta ut kakan, låt den svalna och ställ ner ugnen på 175°C.
Vispa äggvitorna i en ren och torr skål tills det blir som raklödder.
Tillsätt hälften av sockret, lite i taget under fortsatt vispning. Blanda ut majsstärkelsen med en liten del av sockret och tillsätt det på slutet av vispningen.
När allt socker är tillsatt och det är ett hårt skum breder du ut det på den numera svala chokladkakan.
Skjutsa in i ugnen igen i minst 20 minuter, tills marängen börjar få färg och se krispig ut. Den ska vara krispig utanpå och lite småseg inuti.