Whiskyglaserad kyckling med pommes frites

Fyllig, kryddig glaze ger kycklingen en härlig smak.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Portioner: 2 portioner
Total tillagningstid 50 minuter

Ingredienser

Whiskyglaserad kyckling

  • 2 st kycklingbröst
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 msk whisky
  • 2 tsk american cajun kryddblandning
  • 2 msk rapsolja

Pommes

  • 1,1 kg potatis
  • 1 msk rapsolja

Paprikasås

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk färskost typ Philadelpphia med paprika och örter

Instruktioner

  • Blanda ingredienserna till såsen och ställ kallt. Blanda ingredienserna till din glaze och ställ åt sidan.
  • Skölj potatisen och skär den till pommes för hand eller med mandolin. Lägg dem i din Actifry och ringla rapsoljan över. Kör i 40-45 minuter, beroende på tjockleken på dina pommes.
  • Putsa kycklingbrösten, pensla dem på båda sidorna med glaze och stek på medelhög värme. Vänd dem ganska ofta och fortsätt pensla med glaze tills de känns färdiga, peta lite försiktigt med ett finger. Det ska kännas ganska fast vid ett lätt tryck.
  • Låt kycklingbrösten vila lite innan servering. Servera göra med stekt lök och bacon som tillbehör vid sidan av.