Whisky som krydda i mat är underskattat, kanske för att det finns en rädsla för att maten ska smaka som whisky luktar. Genom att steka kycklingen på medelhög värme och vända den ofta, och pensla med glaze varje gång man vänder den, blir kycklingen genomstekt utan att bli torr och tråkig. Kyckling ska vara genomstekt, men steker man den för länge blir den torr och tråkig i köttet. Låt kycklingbrösten vila lite innan servering, det vinner de mycket smak på.
Whiskyglaserad kyckling med pommes frites
Tillagningstid 50 minuter
Portioner 2 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
Whiskyglaserad kyckling
- 2 st kycklingbröst
- 3 msk tomatpuré
- 3 msk whisky
- 2 tsk american cajun kryddblandning
- 2 msk rapsolja
Pommes
- 1,1 kg potatis
- 1 msk rapsolja
Paprikasås
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk färskost typ Philadelpphia med paprika och örter
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till såsen och ställ kallt. Blanda ingredienserna till din glaze och ställ åt sidan.
- Skölj potatisen och skär den till pommes för hand eller med mandolin. Lägg dem i din Actifry och ringla rapsoljan över. Kör i 40-45 minuter, beroende på tjockleken på dina pommes.
- Putsa kycklingbrösten, pensla dem på båda sidorna med glaze och stek på medelhög värme. Vänd dem ganska ofta och fortsätt pensla med glaze tills de känns färdiga, peta lite försiktigt med ett finger. Det ska kännas ganska fast vid ett lätt tryck.
- Låt kycklingbrösten vila lite innan servering. Servera göra med stekt lök och bacon som tillbehör vid sidan av.