Snabbcurry

En snabblagad kycklingrätt som blandar svenska och indiska smaker.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Fusion
Portioner: 2 port
Total tillagningstid 15 minuter

Ingredienser

  • 2 st kycklingbröst
  • 4 dl matlagningsgrädde oatly
  • 450 g grönsaksblandning 1 påse frysta grönskaer
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 msk currypasta
  • 1 tsk curry
  • maizena
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Tina kycklingbrösten så mycket att de går att pusta och tärna. Sätt på riset medan kycklingen tinar.
  • Putsa, tärna och bryn kycklingbrösten i rapsoljan. Tillsätt matlagningsgrädden, currypastan, curry, fond och eventuellt lite salt och peppar.
  • Blanda i grönsakerna. Rör om och låt matlagningsgrädden koka upp igen. Låt sjuda tills alla grönsakerna är genomvarma.
  • Red av med maizena, följ anvisningarna på förpackningen, och servera direkt.