Snabbcurry

När det är riktigt bråttom att få maten klar kastar jag mig över ena eller andra curryrätten. Riskokaren vi har gör ris rekordsnabbt och en curry går alltid fort att göra, om man bara har kyckling till hands.

En snabblagad kycklingrätt som blandar svenska och indiska smaker.

Snabbcurry

Måltid: Huvudrätt
Kök: Fusion
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 2 port
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 2 st kycklingbröst
  • 4 dl matlagningsgrädde oatly
  • 450 g grönsaksblandning 1 påse frysta grönskaer
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 msk currypasta
  • 1 tsk curry
  • maizena
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Tina kycklingbrösten så mycket att de går att pusta och tärna. Sätt på riset medan kycklingen tinar.
  • Putsa, tärna och bryn kycklingbrösten i rapsoljan. Tillsätt matlagningsgrädden, currypastan, curry, fond och eventuellt lite salt och peppar.
  • Blanda i grönsakerna. Rör om och låt matlagningsgrädden koka upp igen. Låt sjuda tills alla grönsakerna är genomvarma.
  • Red av med maizena, följ anvisningarna på förpackningen, och servera direkt.

Rulla till toppen