Julköttbullar

Det är kryddblandningen som ger julköttbullarna sin juliga smak.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Portioner: 28 st
Total tillagningstid 45 minuter

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk potatismjöl
  • 6 msk ströbröd osötat
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nejlikor, malda
  • 1,5 tsk kryddpeppar
  • 1 st gul lök riven
  • 1 st ägg

Instruktioner

  • Blanda mjölk, ströbröd och potatismjöl och låt dra i minst 10 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda ner färs, kryddor, ägg och riven lök i ströbrödblandningen. Se till att allt blandas jämt.
  • Smörj långpannan lite så fastnar inte köttbullarna lika lätt. Rulla jämna fina köttbullar och placera jämt i långpannan.
  • Ställ in dem mitt i ugnen i ungefär en halvtimma för medelstora köttbullar, kortare tid om du gör små. Hit kan du förbereda i väldigt god tid.
  • Ge köttbullarna lite stekyta i en het panna med rikligt med smör strax före servering.