Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Julköttbullar
Det är kryddblandningen som ger julköttbullarna sin juliga smak.
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Sverige
Servings:
28
st
Total tillagningstid
45
minuter
minuter
Ingredienser
500
g
köttfärs
2
dl
mjölk
2
msk
potatismjöl
6
msk
ströbröd
osötat
1
tsk
salt
1
tsk
nejlikor, malda
1,5
tsk
kryddpeppar
1
st
gul lök
riven
1
st
ägg
Instruktioner
Blanda mjölk, ströbröd och potatismjöl och låt dra i minst 10 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ner färs, kryddor, ägg och riven lök i ströbrödblandningen. Se till att allt blandas jämt.
Smörj långpannan lite så fastnar inte köttbullarna lika lätt. Rulla jämna fina köttbullar och placera jämt i långpannan.
Ställ in dem mitt i ugnen i ungefär en halvtimma för medelstora köttbullar, kortare tid om du gör små. Hit kan du förbereda i väldigt god tid.
Ge köttbullarna lite stekyta i en het panna med rikligt med smör strax före servering.