Curry och gurkmeja ger såsen den kraftiga gula färgen och en härlig smak.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Servings: 2port
Total tillagningstid 15 minuterminuter
Ingredienser
Currypasta
200gdurumvete
50gvetemjöl
1stägg
2mskcurry
0,5dlvatten
Kyckling i currysås med ananas
2stkycklingbröst
2mskrapsolja
5dlmatlagningsgrädde
1burkananasringar
2mskcurry
1mskgurkmeja
1mskkycklingfond
svartpeppar och salt
Instruktioner
Koka upp pastavattnet, för det här går undan. Häll i mjölksorterna och curryn i maskinen. Välj program 1 och starta maskinen. Knäck ägget och vispa det i vattnet så det blir hällbart, och häll försiktigt i blandningen i maskinen.
Om du valt hålen för penne får du vara med och skära av dem i lämplig längd, bandpasta eller spaghetti kan man kapa i efterhand.
Putsa kycklingbrösten och dela dem i munsbitsstora bitar. Häll av ananasringarna och dela dem. Fräs kycklingen i rapsoljan och tillsätt kryddorna när kycklingen börjar se klar ut.
Häll i ananasen och fräs den tills den börjar släppa fukt. Häll på matlagningsgrädden och ge såsen ett uppkok. Eventuellt kan du vilja reda av såsen med lite maizena, om du vill ha tjockare konsistens. Följ i så fall instruktionerna på förpackningen. Smaka av med salt och peppar.
Häll ner pennen i det kokande vattnet och låt dem koka i max 4 minuter. Häll av noga och vänd ner pastan i såsen. Ge såsen ett sista litet uppkok så att allt är genomvarmt innan du serverar.
Serveras med fördel till söta tomater och krispig sallad.