Det här är en middag man kan ha klar på under en kvart, om det är bråttom. Lyxar man till det lite och gör egen pasta tar det lite längre tid, men inte så länge som man skulle kunna tro. Det går fortfarande att ha middagen klar på under 20 minuter om man vill. Jag valde att göra penne med currysmak, men givetvis går det att använda vanlig torrpasta utan extra currysmak också.

Curry och gurkmeja ger såsen den kraftiga gula färgen och en härlig smak.

Kyckling i currysås med ananas

Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 2 port
Skriv ut receptet

Ingredienser

Currypasta

  • 200 g durumvete
  • 50 g vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 2 msk curry
  • 0,5 dl vatten

Kyckling i currysås med ananas

  • 2 st kycklingbröst
  • 2 msk rapsolja
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 burk ananasringar
  • 2 msk curry
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk kycklingfond
  • svartpeppar och salt

Instruktioner

  • Koka upp pastavattnet, för det här går undan. Häll i mjölksorterna och curryn i maskinen. Välj program 1 och starta maskinen. Knäck ägget och vispa det i vattnet så det blir hällbart, och häll försiktigt i blandningen i maskinen.
  • Om du valt hålen för penne får du vara med och skära av dem i lämplig längd, bandpasta eller spaghetti kan man kapa i efterhand.
  • Putsa kycklingbrösten och dela dem i munsbitsstora bitar. Häll av ananasringarna och dela dem. Fräs kycklingen i rapsoljan och tillsätt kryddorna när kycklingen börjar se klar ut.
  • Häll i ananasen och fräs den tills den börjar släppa fukt. Häll på matlagningsgrädden och ge såsen ett uppkok. Eventuellt kan du vilja reda av såsen med lite maizena, om du vill ha tjockare konsistens. Följ i så fall instruktionerna på förpackningen. Smaka av med salt och peppar.
  • Häll ner pennen i det kokande vattnet och låt dem koka i max 4 minuter. Häll av noga och vänd ner pastan i såsen. Ge såsen ett sista litet uppkok så att allt är genomvarmt innan du serverar.
  • Serveras med fördel till söta tomater och krispig sallad.