Kanelglass

En underbart krämig glass som passar utmärkt på alla varma äppelrätter.
Måltid: Efterrätt
Kök: Italien
Portioner: 6 dl
Total tillagningstid 45 minuter

Ingredienser

  • 4 st äggulor
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 4 tsk kanel
  • 1 st vaniljstång
  • 0,5 dl socker

Instruktioner

  • Värm upp grädden och äggulorna med vaniljstången. Skrapa ur kärnorna ur vaniljstången. Låt inte blandningen koka.
  • Smaksätt med kanelen, vispa ordentligt. Vispa ner sockret i smeten och låt den svalna innan du häller den i glassmaskinen.
  • Häll glassmeten i glassmaskinen och kör i 40 - 45 minuter, tills glassen börjat få den rätta, glassiga konsistensen.
  • Stjälp upp i serveringsfat om den ska ätas på en gång eller i fryssäkra burkar om den ska konsumeras senare.