Kanelglass

Att göra glass är inte svårt om man har en glassmaskin. Även om den inte är billig, det behöver vara en modell med inbyggd kylning, så är den värd varenda krona om man har plats för den. Glassen den producerar är så god, så smakrik och så len att det inte går att jämföra med den man gör i frysen. Stoppa in huvudet i frysen en gång i kvarten och röra om i glassmeten fungerar, men det är tidsödande och det blir alltid lite iskristaller kvar. Det problemet har man inte med en bra glassmaskin.

En underbart krämig glass som passar utmärkt på alla varma äppelrätter.

Kanelglass

Måltid: Efterrätt
Kök: Italien
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 6 dl
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 4 st äggulor
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 4 tsk kanel
  • 1 st vaniljstång
  • 0,5 dl socker

Instruktioner

  • Värm upp grädden och äggulorna med vaniljstången. Skrapa ur kärnorna ur vaniljstången. Låt inte blandningen koka.
  • Smaksätt med kanelen, vispa ordentligt. Vispa ner sockret i smeten och låt den svalna innan du häller den i glassmaskinen.
  • Häll glassmeten i glassmaskinen och kör i 40 - 45 minuter, tills glassen börjat få den rätta, glassiga konsistensen.
  • Stjälp upp i serveringsfat om den ska ätas på en gång eller i fryssäkra burkar om den ska konsumeras senare.
Rulla till toppen