Grön ärtsoppa med sting

En vegetarisk ärtsoppa som är gjort på gröna ärtor, och med chili och vitlök som ger lite sting i smaken.
Måltid: Soppa
Kök: Sverige
Portioner: 2 portioner
Total tillagningstid 35 minuter

Ingredienser

  • 50 g gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 400 g gröna ärtor Tinade eller färska
  • 2 dl matlagningsgrädde Oatly Imat.
  • 1 st buljongtärning Grönsaksbuljong.
  • 0,5 st chilifrukt Urkärnad. Minst medelstark.
  • salt & svartpeppar

Instruktioner

  • Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lökblandningen mjuk i olivoljan i en stekpanna. Flytta sedan lök och kvarvarande olivolja till SoupMakern.
  • Häll i vatten, 350 gram ärtor, matlagningsgrädde, buljongtärning och hackad chili i SoupMakern.
  • Välj programmet för slät soppa. Vänta tills SoupMakern är färdig. Häll i de kvarvarande ärtorna och smaka av med salt och svartpeppar.