Pizza med ananas, salami och mozzarella

En lite mer fartfylld variant av hawaiipizzan.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Portioner: 1 stor pizza
Total tillagningstid 15 minuter

Ingredienser

pizzatopping

  • 125 g mozzarella
  • 100 g riven ost
  • 100 g salami
  • 5 st champinjoner färska, skivade
  • 5 st ananasringar skurna i bitar

snabb tomatsås

  • 4 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor krossade
  • salt och peppar
  • oregano, basilika färska blad

Instruktioner

  • Sätt på ugnen på 250 grader. Blanda ingredienserna till tomatsåsen. Smaka av så den inte blir för klen.
  • Kavla ut degen tunt, lägg på bakplåtspapper om du använder vanlig plåt.
  • Bred ut ett lager tomatsås, strö över den rivna osten och champinjonerna. Lägg på ananasbitarna och salami.
  • Lägg på mozzarellan sist av allt. Grädda 8-10 minuter ganska högt upp i ugnen, tills pizzan fått fin färg.