Pizza med ananas, salami och mozzarella

I en klassisk hawaiipizza ska det egentligen vara skinka, men om man vill ha en Hawaii med lite mer fart på kan man byta skinkan mot en smakrik salami. Det är bra, men inte nödvändigt, att ha en pizzasten/baksten. Brödet blir krispigare, mer likt stenugnsbakad pizza och värmen fördelas jämnare i bottnen. Tomatsåsen blir ännu lite godare om du använder din egen smaksatta olivolja. Givetvis serverar du pizzasallad till också.

Här hittar du recept på pizzadegen, den räcker till två stora pizzor som är nog till fyra personer. Om du inte behöver hela degen på en gång har du två val: antingen sparar du den andra halvan i kylen i väl försluten påse, om du ska använda den inom något dygn, eller så fryser du ner den. Tänk på att ta upp den i god tid innan du ska använda den, den tål inte att snabbtina.

En lite mer fartfylld variant av hawaiipizzan.

Pizza med ananas, salami och mozzarella

Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 1 stor pizza
Skriv ut receptet

Ingredienser

pizzatopping

  • 125 g mozzarella
  • 100 g riven ost
  • 100 g salami
  • 5 st champinjoner färska, skivade
  • 5 st ananasringar skurna i bitar

snabb tomatsås

  • 4 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor krossade
  • salt och peppar
  • oregano, basilika färska blad

Instruktioner

  • Sätt på ugnen på 250 grader. Blanda ingredienserna till tomatsåsen. Smaka av så den inte blir för klen.
  • Kavla ut degen tunt, lägg på bakplåtspapper om du använder vanlig plåt.
  • Bred ut ett lager tomatsås, strö över den rivna osten och champinjonerna. Lägg på ananasbitarna och salami.
  • Lägg på mozzarellan sist av allt. Grädda 8-10 minuter ganska högt upp i ugnen, tills pizzan fått fin färg.
Rulla till toppen