Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Whiskymarinad
Smakerna är hämtade från den amerikanska södern, med whisky som den viktigaste smaksättaren.
Måltid:
Tillbehör
Kök:
USA
Servings:
1
kg kött, i skivor
Total tillagningstid
3
timmar
timmar
Ingredienser
0,5
dl
olja
raps eller oliv
2
msk
whisky
1
msk
soja
1
msk
balsamvinäger
1
msk
honung
2
st
vitlöksklyftor
krossade
1
msk
tomatpuré
1
msk
ingefära
färsk, riven
Instruktioner
Putsa och skiva köttet i fina skivor. Blanda alla ingredienserna i en fryspåse. Lägg i köttet och massera runt marinaden så den når köttet överallt.
Låt ligga i kylen i minst ett par timmar, ett dygn är inga problem.
Stek eller grilla på medelhög temperatur, pensla köttet med resterande marinad undertiden.