Pavlova

En traditionell Pavlova serveras dekorerad med vispgrädde och färsk frukt.
Måltid: Efterrätt, Fikabröd
Kök: Australien, Nya Zeeland
Portioner: 8 personer
Total tillagningstid 4 minuter

Ingredienser

  • 4 st äggvitor
  • 2,5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 250 g blåbär färska
  • 125 g hallon färska

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård. Tillsätt vaniljen.
  • Ta en springform som är 24cm i diameter och rita upp en cirkel på bakplåtspapper. Lägg marängen innanför cirkeln, gör en fördjupning i mitten för fyllningen.
  • Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemperaturen till 125 grader. Grädda ca 1 1/2 timme. Stäng därefter av värmen och låt formen stå kvar tills ugnen svalnat. Den kan stå i ugnen över natten.
  • När det är dags att garnera tårtan behöver du bara vispa grädde och garnera med färska, sköljda men torra bär. Grädden kan blandas ut med lemon curd, tag då 1 del lemon curd per 2 delar vispad grädde.