Pasta med chilitomatsås och broccoli

Umamiälskaren kan med fördel komplettera med svamp i såsen. Svamp är väldigt rik på den femte grundsmaken.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Portioner: 4 portioner
Total tillagningstid 15 minuter

Ingredienser

  • 400 g pasta gnocci
  • 400 g krossade tomater
  • 3 st tomater grovt hackade
  • 1 st gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st chilifrukt
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 tärning oxbuljong
  • 300 g Broccoli
  • 2 st morötter

Instruktioner

  • Fräs löken i oljan och tillsätt de grovt hackade tomaterna. Finhacka chilin och tillsätt den. Riv morötterna och tillsätt dem.
  • Häll i vinäger, broccoli, vatten, krossade tomater, buljongen, eventuellt salt och svartpeppar om du vill ha det. Låt sjuda till önskad konsistens.
  • Koka upp pastavatten och koka pastan. Servera med riven ost.