Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Pasta med chilitomatsås och broccoli
Umamiälskaren kan med fördel komplettera med svamp i såsen. Svamp är väldigt rik på den femte grundsmaken.
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Sverige
Servings:
4
portioner
Total tillagningstid
15
minuter
minuter
Ingredienser
400
g
pasta
gnocci
400
g
krossade tomater
3
st
tomater
grovt hackade
1
st
gul lök
3
klyftor
vitlök
2
msk
rapsolja
1
st
chilifrukt
0,5
dl
balsamvinäger
1
dl
vatten
1
tärning
oxbuljong
300
g
Broccoli
2
st
morötter
Instruktioner
Fräs löken i oljan och tillsätt de grovt hackade tomaterna. Finhacka chilin och tillsätt den. Riv morötterna och tillsätt dem.
Häll i vinäger, broccoli, vatten, krossade tomater, buljongen, eventuellt salt och svartpeppar om du vill ha det. Låt sjuda till önskad konsistens.
Koka upp pastavatten och koka pastan. Servera med riven ost.