Vegetarisk lasagne

Den vegetariska lasagnen är full av smak från fräscha grönsaker och kryddor.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Fusion
Portioner: 4 port
Kalorier: 508kcal
Total tillagningstid 1 timme 15 minuter

Ingredienser

  • 160 g ost riven
  • 100 g gul lök 1 medelstor
  • 70 g purjolök ca 1 dm
  • 260 g morot riven
  • 270 g tomat färska, grovt hackad
  • 400 g krossade tomater 1 burk
  • 5 dl vatten
  • 2 dl linser röda eller gula
  • 1 msk fond grönsaksfond
  • 2,5 tsk spiskummin
  • 3,5 tsk vitlök torkad
  • 4 tsk paprikapulver
  • 4 tsk svartpeppar grovmalen
  • 2 msk rapsolja
  • 9 st pastaplattor fullkorn

Instruktioner

  • Grovhacka de färska tomaterna. Hacka purjo och gul lök. Fräs lök och tomater i en skvätt rapsolja på medelhög värme. Häll på morötterna och fräs dem till de börjar släppa vätska.
  • Häll på de krossade tomaterna, fonden och kryddorna. Sänk värmen något och häll på vattnet och linserna. Låt sjuda i ungefär 20 minuter, eller tills linserna är klara och röran börjat få lagom fast konsistens. Sätt ugnen på 200 grader.
  • Varva plattor och sås i en ugnsfast form. Strö över rikligt med ost, jag föredrar gratängost som ger en krispig yta. Det är i detta läge du häller på såsen om du vill ha béchamelsås, något jag absolut inte tycker om.
  • Gratinera i ugn i 30-40 minuter eller tills pastaplattorna är helt mjuka.

Nutrition

Kalorier: 508kcal | Carbohydrates: 65g | Protein: 26g | Fat: 17g | Mättat fett: 7g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 6g | Kolesterol: 33mg | Natrium: 616mg | Kalium: 573mg | Fiber: 19g | Socker: 13g | Vitamin A: 12600IU | Vitamin C: 41.3mg | Kalcium: 390mg | Järn: 7mg