Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kantarellpaj
Små munsbitar fulla av skogens guld.
Måltid:
Tillbehör
Kök:
Sverige
Portioner:
16
st
Kalorier:
178
kcal
Total tillagningstid
1
timme
timme
Ingredienser
Pajskal
1
st
ägg
150
g
smör
3
dl
mjöl
Äggstanning
4
st
ägg
1
dl
grädde
salt och peppar
Fyllning
180
g
kantareller
förvällda
Instruktioner
Pajskal
Blanda rumsvarmt smör, mjölk och ägg i en skål.
Tryck ut pajskal ganska tunt i formarna. De behöver inte förgräddas.
Pajer
Vispa ägg och grädde. Smaka av med lite salt och peppar.
Lägg lite svamp i varje pajform. Fyll dem inte för mycket, äggstanningen ska också få plats.
Häll över äggstanningen upp till kanten på varje minipaj.
Grädda mitt i 175 grader varm ugn i ungefär 35 minuter.
Nutrition
Kalorier:
178
kcal
|
Carbohydrates:
15
g
|
Protein:
5
g
|
Fat:
11
g
|
Mättat fett:
6
g
|
Fleromättat fett:
1
g
|
Enkelomättat fett:
3
g
|
Kolesterol:
109
mg
|
Natrium:
61
mg
|
Kalium:
95
mg
|
Fiber:
1
g
|
Socker:
0.5
g
|
Vitamin A:
250
IU
|
Vitamin C:
0.8
mg
|
Kalcium:
20
mg
|
Järn:
1.4
mg