Kantarellpaj

Små munsbitar fulla av skogens guld.
Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Portioner: 16 st
Kalorier: 178kcal
Total tillagningstid 1 timme

Ingredienser

Pajskal

  • 1 st ägg
  • 150 g smör
  • 3 dl mjöl

Äggstanning

  • 4 st ägg
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar

Fyllning

  • 180 g kantareller förvällda

Instruktioner

Pajskal

  • Blanda rumsvarmt smör, mjölk och ägg i en skål.
  • Tryck ut pajskal ganska tunt i formarna. De behöver inte förgräddas.

Pajer

  • Vispa ägg och grädde. Smaka av med lite salt och peppar.
  • Lägg lite svamp i varje pajform. Fyll dem inte för mycket, äggstanningen ska också få plats.
  • Häll över äggstanningen upp till kanten på varje minipaj.
  • Grädda mitt i 175 grader varm ugn i ungefär 35 minuter.

Nutrition

Kalorier: 178kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 5g | Fat: 11g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Kolesterol: 109mg | Natrium: 61mg | Kalium: 95mg | Fiber: 1g | Socker: 0.5g | Vitamin A: 250IU | Vitamin C: 0.8mg | Kalcium: 20mg | Järn: 1.4mg