Kantarellpaj

Minipajer är praktiska munsbitar som passar att servera vid kräftskivan, picknicken eller ha i frysen som mellanmål. När kantarellerna är i säsong är det ett underbart sätt att bevara de små gyllene skatternas ljuvliga smak, det går lika bra med andra svampar förstås. Låt säsong och tillgång styra för bästa resultat.

Små munsbitar fulla av skogens guld.

Kantarellpaj

Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Tillagningstid 1 timme
Kalorier: 178kcal
Portioner 16 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

Pajskal

  • 1 st ägg
  • 150 g smör
  • 3 dl mjöl

Äggstanning

  • 4 st ägg
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar

Fyllning

  • 180 g kantareller förvällda

Instruktioner

Pajskal

  • Blanda rumsvarmt smör, mjölk och ägg i en skål.
  • Tryck ut pajskal ganska tunt i formarna. De behöver inte förgräddas.

Pajer

  • Vispa ägg och grädde. Smaka av med lite salt och peppar.
  • Lägg lite svamp i varje pajform. Fyll dem inte för mycket, äggstanningen ska också få plats.
  • Häll över äggstanningen upp till kanten på varje minipaj.
  • Grädda mitt i 175 grader varm ugn i ungefär 35 minuter.

Nutrition

Kalorier: 178kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 5g | Fat: 11g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Kolesterol: 109mg | Natrium: 61mg | Kalium: 95mg | Fiber: 1g | Socker: 0.5g | Vitamin A: 250IU | Vitamin C: 0.8mg | Kalcium: 20mg | Järn: 1.4mg

Rulla till toppen