Tagliatelle är att föredra när du har en sås med stora bitar i. Den breda pastan fångar lättare upp större bitar och sås.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Servings: 2portioner
Total tillagningstid 15 minuterminuter
Ingredienser
2portionerpastafärsk
3dlmatlagningsgrädde
1mskfondkyckling
2stkycklingbröst
150gfetaost
4bladbasilikafärsk
maizena
Instruktioner
Koka upp pastavattnet men lägg inte i pastan än. Putsa och dela kycklingbrösten i lagom stora bitar.
Fräs kycklingbitarna stekpanna med lite smör. När kycklingbitarna är helt genomstekta häller du på grädden.
Riv ner några basilikablad och red av såsen med lite maizena. Lägg i pastan i det kokande vattnet och koka 2-3 minuter, tills färskpastan är helt klar.
Häll av pastan och häll tillbaka den i den varma kastrullen. Smula ner lite av fetaosten i såsen. Häll såsen över pastan och rör om ordentligt.
Lägg upp pasta och kyckling i djupa tallrikar, garnera med lite färsk basilika och smula över lite av fetaosten före servering. Det som blir över av fetaosten kan med fördel ställas fram på bordet och användas som bordskrydda.