Färskpasta går mycket fort att koka, så har du en deg i kylen och en pastamaskin med tagliatelleinsats kan du ha lunch eller middag på ett kick. Det finns också väldigt god färdig färskpasta om du har bråttom. Beräkna ett medelstort kycklingbröst per person och cirka 100 gram pasta.

Tagliatelle är att föredra när du har en sås med stora bitar i. Den breda pastan fångar lättare upp större bitar och sås.

Pasta med kyckling, basilika och feta

Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 2 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 2 portioner pasta färsk
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk fond kyckling
  • 2 st kycklingbröst
  • 150 g fetaost
  • 4 blad basilika färsk
  • maizena

Instruktioner

  • Koka upp pastavattnet men lägg inte i pastan än. Putsa och dela kycklingbrösten i lagom stora bitar.
  • Fräs kycklingbitarna stekpanna med lite smör. När kycklingbitarna är helt genomstekta häller du på grädden.
  • Riv ner några basilikablad och red av såsen med lite maizena. Lägg i pastan i det kokande vattnet och koka 2-3 minuter, tills färskpastan är helt klar.
  • Häll av pastan och häll tillbaka den i den varma kastrullen. Smula ner lite av fetaosten i såsen. Häll såsen över pastan och rör om ordentligt.
  • Lägg upp pasta och kyckling i djupa tallrikar, garnera med lite färsk basilika och smula över lite av fetaosten före servering. Det som blir över av fetaosten kan med fördel ställas fram på bordet och användas som bordskrydda.