Kladdkaka med kaffe och whisky

Kladdkakan avnjuts bäst kall med vaniljvisp och en kopp kaffe.
Måltid: Efterrätt, Fikabröd
Kök: Sverige
Portioner: 6 port
Kalorier: 656
Total tillagningstid 35 minuter

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl kakao Kung Markatta
  • 2,5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjöl
  • 0,5 dl whisky
  • 1 msk kaffe kallt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form, ca 24cm i diameter. Smält smöret.
  • Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt smöret. När det börjar bli "trögt" tillsätt äggen, ett i taget.
  • Blanda i whisky och kaffe. Bred ut smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i ungefär 20 minuter.
  • Ta ut kakan och låt den svalna under handduk. Sikta över florsocker före servering och servera med grädde eller vaniljvisp.

Nutrition

Kalorier: 656kcal | Carbohydrates: 90g | Protein: 12g | Fat: 26g | Mättat fett: 15g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 6g | Kolesterol: 146mg | Natrium: 57mg | Kalium: 70mg | Fiber: 9g | Socker: 43g | Vitamin A: 600IU | Kalcium: 60mg | Järn: 5.2mg