Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kladdkaka med kaffe och whisky
Kladdkakan avnjuts bäst kall med vaniljvisp och en kopp kaffe.
Måltid:
Efterrätt, Fikabröd
Kök:
Sverige
Portioner:
6
port
Kalorier:
656
kcal
Total tillagningstid
35
minuter
minuter
Ingredienser
150
g
smör
2
dl
kakao
Kung Markatta
2,5
dl
socker
2
tsk
vaniljsocker
2
st
ägg
2
dl
mjöl
0,5
dl
whisky
1
msk
kaffe
kallt
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form, ca 24cm i diameter. Smält smöret.
Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt smöret. När det börjar bli "trögt" tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda i whisky och kaffe. Bred ut smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i ungefär 20 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna under handduk. Sikta över florsocker före servering och servera med grädde eller vaniljvisp.
Nutrition
Kalorier:
656
kcal
|
Carbohydrates:
90
g
|
Protein:
12
g
|
Fat:
26
g
|
Mättat fett:
15
g
|
Fleromättat fett:
1
g
|
Enkelomättat fett:
6
g
|
Kolesterol:
146
mg
|
Natrium:
57
mg
|
Kalium:
70
mg
|
Fiber:
9
g
|
Socker:
43
g
|
Vitamin A:
600
IU
|
Kalcium:
60
mg
|
Järn:
5.2
mg