Bakad potatis med rostbiff och färskriven pepparrot

Bakad potatis är ett enkelt och lyxigt paket med gott i.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Portioner: 1 port
Kalorier: 572kcal
Total tillagningstid 1 timme 10 minuter

Ingredienser

  • 400 g potatis tvättad, borstad bakpotatis
  • 1 dl crème fraiche
  • 60 g rostbiff
  • 0,5 st röd lök
  • 1 msk pepparrot riven

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka hälften av en inte allt för stor rödlök. Strimla rostbiffen. Riv pepparroten.
  • Blanda pepparrot, rostbiff, lök och crème fraiche i en skål. Ställ kallt.
  • Tvätta och borsta potatisen. Skär ett kryss uppe på potatisen. Baka långt ner i ugnen i en timma, eller tills den är mjuk rakt igenom. Prova med en provnål.
  • Ta ut potatisen och vik upp flikarna som bildats av krysset du skar. Smaka av röran med salt och peppar, tillsätt eventuellt mer pepparrot om det behövs. Placera frikostigt med röra i hålet som bildats.
  • Serveras rykande het tillsammans med hackade grönsaker.

Nutrition

Kalorier: 572kcal | Carbohydrates: 84g | Protein: 29g | Fat: 14g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Kolesterol: 46mg | Natrium: 204mg | Kalium: 1967mg | Fiber: 11g | Socker: 13g | Vitamin C: 118mg | Kalcium: 60mg | Järn: 4.7mg