Rostbiff och pepparrot i samma röra ger den bakade potatisen ett rejält lyft. Ta det lite lugnt med pepparroten om den är väldigt färsk eftersom den lätt kan bli väldigt potent. Därför är det lite svårt att ange exakt hur mycket du ska använda också, den matsked som fungerade för mig senast kan vara för lite eller för mycket beroende på pepparrot och hur känslig man är för starkt.
Bakad potatis med rostbiff och färskriven pepparrot
Tillagningstid 1 timme 10 minuter
Kalorier: 572kcal
Portioner 1 port
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 400 g potatis tvättad, borstad bakpotatis
- 1 dl crème fraiche
- 60 g rostbiff
- 0,5 st röd lök
- 1 msk pepparrot riven
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka hälften av en inte allt för stor rödlök. Strimla rostbiffen. Riv pepparroten.
- Blanda pepparrot, rostbiff, lök och crème fraiche i en skål. Ställ kallt.
- Tvätta och borsta potatisen. Skär ett kryss uppe på potatisen. Baka långt ner i ugnen i en timma, eller tills den är mjuk rakt igenom. Prova med en provnål.
- Ta ut potatisen och vik upp flikarna som bildats av krysset du skar. Smaka av röran med salt och peppar, tillsätt eventuellt mer pepparrot om det behövs. Placera frikostigt med röra i hålet som bildats.
- Serveras rykande het tillsammans med hackade grönsaker.
Nutrition
Kalorier: 572kcal | Carbohydrates: 84g | Protein: 29g | Fat: 14g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Kolesterol: 46mg | Natrium: 204mg | Kalium: 1967mg | Fiber: 11g | Socker: 13g | Vitamin C: 118mg | Kalcium: 60mg | Järn: 4.7mg