Pepparpasta

En pepprig pasta som passar utmärkt till en köttfärsås eller som kokt kall pasta i en pastasallad.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Portioner: 300 gram
Total tillagningstid 20 minuter

Ingredienser

  • 250 gram vetemjöl special
  • 1 msk svartpeppar Mald
  • 1 st ägg
  • vatten Fingervarmt

Instruktioner

  • Montera munstycket för nudlar eller tagliatelle. Häll ner mjölet och pepparn i behållaren och sätt på locket.
  • Knäck ägget i ett glas och fyll på med fingervarmt vatten tills blandningen blir 1,1 deciliter.
  • Starta maskinen, strila ägg- och vattenblandningen genom locket och låt maskinen arbeta. Kapa pastan i lagom långa bitar när den kommer ut ur maskinen.
  • Koka pastan 4-5 minuter eller till den konsistens du föredrar.

Anteckning

Philips PastaMaker använder medföljande specialmått för vikt och volym. Detta recept är dock avsett att använda med vanliga standardmått, så strunta med andra ord i de specialmått som medföljer maskinen och använd dina vanliga i stället.