Pepparpasta

Svartpeppar är ett enkelt sätt att ge sting till något som normalt kan vara ganska slätstruket, och det är dessutom en krydda som passar till väldigt många maträtter. Om du tänker använda pepparpastan till en maträtt som redan innehåller svartpeppar, dra gärna ner lite på mängden så att det inte blir för mycket. Fördelen med att svartpeppar både i pastan och den tillhörande maten är att smakbilderna smälter samman på en synnerligen sympatiskt sätt.

En pepprig pasta som passar utmärkt till en köttfärsås eller som kokt kall pasta i en pastasallad.

Pepparpasta

Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 300 gram
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 250 gram vetemjöl special
  • 1 msk svartpeppar Mald
  • 1 st ägg
  • vatten Fingervarmt

Instruktioner

  • Montera munstycket för nudlar eller tagliatelle. Häll ner mjölet och pepparn i behållaren och sätt på locket.
  • Knäck ägget i ett glas och fyll på med fingervarmt vatten tills blandningen blir 1,1 deciliter.
  • Starta maskinen, strila ägg- och vattenblandningen genom locket och låt maskinen arbeta. Kapa pastan i lagom långa bitar när den kommer ut ur maskinen.
  • Koka pastan 4-5 minuter eller till den konsistens du föredrar.

Anteckning

Philips PastaMaker använder medföljande specialmått för vikt och volym. Detta recept är dock avsett att använda med vanliga standardmått, så strunta med andra ord i de specialmått som medföljer maskinen och använd dina vanliga i stället.
Rulla till toppen