En chilikryddad pasta tänkt att komplettera till exempel en köttfärsås eller bara ge en extra smaknyans till en vanlig pastarätt.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Servings: 300gram
Total tillagningstid 20 minuterminuter
Ingredienser
100gramvetemjöl special
150gramdurumvete
2tskchiliNormal eller stark efter önskemål
1stägg
vattenFingervarmt
Instruktioner
Montera munstycket för nudlar eller tagliatelle. Häll ner mjölen i behållaren och sätt på locket.
Knäck ägget i ett glas och fyll på med fingervarmt vatten tills blandningen blir en deciliter.
Starta maskinen, strila ägg- och vattenblandningen genom locket och låt maskinen arbeta. Kapa pastan i lagom långa bitar när den kommer ut ur maskinen.
Koka pastan 4-5 minuter eller till den konsistens du föredrar.
Anteckning
Philips PastaMaker använder medföljande specialmått för vikt och volym. Detta recept är dock avsett att använda med vanliga standardmått, så strunta med andra ord i de specialmått som medföljer maskinen och använd dina vanliga i stället.