Pasta brukar oftast användas som en ganska ordinär del av en maträtt, men när man gör egen pasta är det fritt fram att utnyttja den för att bland annat komplettera maträttens kryddning och lägga till extra nyanser i smakerna. Chili passar utmärkt som krydda i till exempel en köttfärssås, men om man använder den i pastan i stället för i såsen ger det en intensivare smak till pastan.
Chilipasta
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 300 gram
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 100 gram vetemjöl special
- 150 gram durumvete
- 2 tsk chili Normal eller stark efter önskemål
- 1 st ägg
- vatten Fingervarmt
Instruktioner
- Montera munstycket för nudlar eller tagliatelle. Häll ner mjölen i behållaren och sätt på locket.
- Knäck ägget i ett glas och fyll på med fingervarmt vatten tills blandningen blir en deciliter.
- Starta maskinen, strila ägg- och vattenblandningen genom locket och låt maskinen arbeta. Kapa pastan i lagom långa bitar när den kommer ut ur maskinen.
- Koka pastan 4-5 minuter eller till den konsistens du föredrar.
Anteckning
Philips PastaMaker använder medföljande specialmått för vikt och volym. Detta recept är dock avsett att använda med vanliga standardmått, så strunta med andra ord i de specialmått som medföljer maskinen och använd dina vanliga i stället.