Senapssill

Två goda sorters senap, dill och purjolök sätter snak på sillen.
Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Portioner: 4 port
Total tillagningstid 5 minuter

Ingredienser

  • 1 pkt 5-minuterssill
  • 1 dl vanlig senap
  • 1 dl skånsk senap
  • 1,5 dl farin
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl dill färsk, hackad
  • 1 dl purjolök hackad

Instruktioner

  • Skär sillfiléerna i mindre bitar, låt dem rinna av.
  • Blanda senap, farin och vinäger i en bunke. Vispa ner oljan. Rör i dillen och purjolöken. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg senapsröra i botten av en burk, lägg i sillfiléer och fortsätt varva senap och sill om vartannat tills all sill är täckt av senap.
  • Låt stå kallt i 2 dygn.