Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Senapssill
Två goda sorters senap, dill och purjolök sätter snak på sillen.
Måltid:
Tillbehör
Kök:
Sverige
Servings:
4
port
Total tillagningstid
5
minuter
minuter
Ingredienser
1
pkt
5-minuterssill
1
dl
vanlig senap
1
dl
skånsk senap
1,5
dl
farin
2
tsk
vitvinsvinäger
1
dl
rapsolja
1
dl
dill
färsk, hackad
1
dl
purjolök
hackad
Instruktioner
Skär sillfiléerna i mindre bitar, låt dem rinna av.
Blanda senap, farin och vinäger i en bunke. Vispa ner oljan. Rör i dillen och purjolöken. Smaka av med salt och peppar.
Lägg senapsröra i botten av en burk, lägg i sillfiléer och fortsätt varva senap och sill om vartannat tills all sill är täckt av senap.
Låt stå kallt i 2 dygn.