Att göra en egen sillinläggning behöver inte vara jättekomplicerat. Senapssillen är en av de enklaste att göra, i synnerhet om man skaffar 5-minuterssill. Tänk på att det går snabbt att vända ihop senapssillen, 5 minuter på sin höjd, men den smakar absolut bäst om den får stå kallt i åtminstone 2 dagar innan den ska konsumeras.

Två goda sorters senap, dill och purjolök sätter snak på sillen.

Senapssill

Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Tillagningstid 5 minuter
Portioner 4 port
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 pkt 5-minuterssill
  • 1 dl vanlig senap
  • 1 dl skånsk senap
  • 1,5 dl farin
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl dill färsk, hackad
  • 1 dl purjolök hackad

Instruktioner

  • Skär sillfiléerna i mindre bitar, låt dem rinna av.
  • Blanda senap, farin och vinäger i en bunke. Vispa ner oljan. Rör i dillen och purjolöken. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg senapsröra i botten av en burk, lägg i sillfiléer och fortsätt varva senap och sill om vartannat tills all sill är täckt av senap.
  • Låt stå kallt i 2 dygn.