Ge koket tid så får du en mustig, smakrik köttgryta.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Frankrike
Servings: 5portioner
Calories: 848kcal
Total tillagningstid 2 timmartimmar
Ingredienser
1kghögrev
140gbacon
1stmorot
1stgul lök
3dlgrönsaksbuljongeller motsvarande mängd fond
3dlrödvin
1tsktimjan
2msktomatpuré
1kruka persilja
1mskmaizena
25gsmör
salt och svartpeppar
Instruktioner
Skär ren högreven och dela den i stora kuber. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det med matfett i en stekgryta.
Strimla baconet och fräs det i grytan, tillsätt sedan morötter och lök. Låt fräsa i 4-5 minuter.
Späd med vin och buljong, eller fonden om du använder det. Tillsätt timjan, tomatpuré och eventuellt lite vatten efter behov.
Låt puttra i ungefär 1,5 timma, eller tills köttet är klart. Red av med lite maizena och smaka av med salt och peppar. Klipp ner persiljan i grytan strax före servering, men spara några kvistar till garneringen. Behöver grytan mer syra kan du med fördel använda en liten skvätt rödvinsvinäger, bara någon matsked, för att ytterligare höja syran.