Linsbollar med currysås

Linsbollarna är släkt med falafeln, fast stekta i olja i stället för friterade.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Fusion
Portioner: 20 st
Kalorier: 88kcal
Total tillagningstid 45 minuter

Ingredienser

  • 2 dl torkade linser kokade enligt förpackningen
  • 400 g vita bönor avsköljda
  • 0,5 st lök
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 0,5 kruka koriander färsk
  • 4 msk rapsolja

Instruktioner

  • Koka linserna enligt förpackningen, eller använd färdigkokade linser. Mixa linser och bönor med stavmixer.
  • Finhacka löken och koriandern. Spara några blad till garneringen.
  • Blanda mjölsorterna, bakpulvret, paprikapulver, salt och peppar i en skål.
  • Blanda alla ingredienser utom oljan i en skål och forma till 20 bollar.
  • Hetta upp oljan och stek på medelvärme tills de är vackert gyllengula runtom, cirka 6-8 minuter.

Nutrition

Kalorier: 88kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 4g | Fat: 4g | Mättat fett: 0.3g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 1g | Natrium: 188mg | Kalium: 68mg | Fiber: 3g | Socker: 1g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 0.8mg | Kalcium: 20mg | Järn: 1.1mg