Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tandoorisås
Den här kalla såsen går faktiskt utmärkt att servera som dip till fredagsmyset också, om man hellre vill det.
Måltid:
Tillbehör
Kök:
Indien
Servings:
4
portioner
Calories:
101
kcal
Total tillagningstid
30
minuter
minuter
Ingredienser
4
dl
yoghurt
4
msk
tandoorikrydda
1
msk
citronsaft
1
tsk
paprikapulver
salt och svartpeppar
Instruktioner
Blanda alla kryddorna med yoghurten.
Ställ svalt i 20-30 minuter före servering, gärna lite längre så att smakerna hinner utveckla sig.
Nutrition
Calories:
101
kcal
|
Carbohydrates:
19
g
|
Protein:
4
g
|
Fat:
1
g
|
Saturated Fat:
1
g
|
Polyunsaturated Fat:
0.1
g
|
Monounsaturated Fat:
0.3
g
|
Cholesterol:
5
mg
|
Sodium:
247
mg
|
Potassium:
192
mg
|
Fiber:
0.2
g
|
Sugar:
19
g
|
Vitamin A:
250
IU
|
Vitamin C:
2.5
mg
|
Calcium:
140
mg
|
Iron:
0.2
mg