Tandoori är en kryddblandning som härstammar från området kring norra Indien och Pakistan. Innehållet varierar lite med region men bland annat innehåller en Tandoori Masala (Masala betyder kryddblandning) ingefära, cayennepeppar, vitlök, spiskummin och Garam Masala. Om du väljer att göra din egen kryddblandning kan du med fördel använda kashmirchili som inte är den hetaste chilin men ger en intensivt röd färg åt din blandning och en väldigt fin smak.

Den här kalla såsen går faktiskt utmärkt att servera som dip till fredagsmyset också, om man hellre vill det.

Tandoorisås

Måltid: Tillbehör
Kök: Indien
Tillagningstid 30 minuter
Kalorier: 101kcal
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 4 dl yoghurt
  • 4 msk tandoorikrydda
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Blanda alla kryddorna med yoghurten.
  • Ställ svalt i 20-30 minuter före servering, gärna lite längre så att smakerna hinner utveckla sig.

Nutrition

Kalorier: 101kcal | Carbohydrates: 19g | Protein: 4g | Fat: 1g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 0.1g | Enkelomättat fett: 0.3g | Kolesterol: 5mg | Natrium: 247mg | Kalium: 192mg | Fiber: 0.2g | Socker: 19g | Vitamin A: 5% | Vitamin C: 3% | Kalcium: 14% | Järn: 1%