Rödvinssås

En enkel, snabb och lättgjord sås. En av de fem grundsåserna i det franska köket.
Måltid: Tillbehör
Kök: Frankrike
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 282kcal
Total tillagningstid 10 minuter

Ingredienser

  • 2 dl steksky
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl fond utspädd enl anvisning
  • 1 msk smör
  • salt & svartpeppar

Instruktioner

  • Sila av stekskyn så att du inte har med eventuella köttbitar från stekningen.
  • Tillsätt vin, fond och tomatpuré. Låt sjuda en stund till önskad konsistens. Om du använder hemgjord fon behöver du inte reda av såsen, tillsätt lite arrowrot om du inte har tillgång till hemgjord fond.
  • Smaka av med salt och peppar, och blanka av såsen med lite smör.

Nutrition

Kalorier: 282kcal | Carbohydrates: 34g | Protein: 9g | Fat: 11g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 4g | Kolesterol: 17mg | Natrium: 778mg | Kalium: 235mg | Fiber: 0.3g | Socker: 8g | Vitamin A: 400IU | Vitamin C: 2.5mg | Kalcium: 100mg | Järn: 0.9mg