Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Gurkraita
Yoghurten svalkar gott och smakar fräscht.
Måltid:
Tillbehör
Kök:
Indien
Portioner:
4
portioner
Kalorier:
97
kcal
Total tillagningstid
15
minuter
minuter
Ingredienser
3,5
dl
yoghurt
180
g
gurka
skalad, i strimlor (använd inte de slaskiga fröna inuti)
1
kruka
koriander
färsk
1
msk
kummin
hel
1,5
krm
cayennepeppar
1
krm
salt
Instruktioner
Skala och hyvla gurkan. Rosta kumminfröna i het, torr panna. Mortla fröna ordentligt.
Blanda yoghurt, cayennepeppar och salt. Blanda ner de mortlade kumminfröna. Klipp eller skär korianderblad och blanda ner i yoghurten.
Blanda ner gurkan. Kör slarvigt med stavmixern så att alla ingredienser blandas ordentligt, men utan att såsen blir helt slät.
Förvara kallt.
Nutrition
Kalorier:
97
kcal
|
Carbohydrates:
18
g
|
Protein:
4
g
|
Fat:
1
g
|
Mättat fett:
1
g
|
Fleromättat fett:
0.1
g
|
Enkelomättat fett:
0.4
g
|
Kolesterol:
4
mg
|
Natrium:
243
mg
|
Kalium:
247
mg
|
Fiber:
0.4
g
|
Socker:
17
g
|
Vitamin A:
250
IU
|
Vitamin C:
3.3
mg
|
Kalcium:
140
mg
|
Järn:
0.5
mg