Gurkraita

Yoghurten svalkar gott och smakar fräscht.
Måltid: Tillbehör
Kök: Indien
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 97kcal
Total tillagningstid 15 minuter

Ingredienser

  • 3,5 dl yoghurt
  • 180 g gurka skalad, i strimlor (använd inte de slaskiga fröna inuti)
  • 1 kruka koriander färsk
  • 1 msk kummin hel
  • 1,5 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt

Instruktioner

  • Skala och hyvla gurkan. Rosta kumminfröna i het, torr panna. Mortla fröna ordentligt.
  • Blanda yoghurt, cayennepeppar och salt. Blanda ner de mortlade kumminfröna. Klipp eller skär korianderblad och blanda ner i yoghurten.
  • Blanda ner gurkan. Kör slarvigt med stavmixern så att alla ingredienser blandas ordentligt, men utan att såsen blir helt slät.
  • Förvara kallt.

Nutrition

Kalorier: 97kcal | Carbohydrates: 18g | Protein: 4g | Fat: 1g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 0.1g | Enkelomättat fett: 0.4g | Kolesterol: 4mg | Natrium: 243mg | Kalium: 247mg | Fiber: 0.4g | Socker: 17g | Vitamin A: 250IU | Vitamin C: 3.3mg | Kalcium: 140mg | Järn: 0.5mg