En försvinnande god paj, storleken till trots räcker den bara till två.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Fusion
Servings: 2portioner
Total tillagningstid 45 minuterminuter
Ingredienser
Pajskal
3dlmjöl
125gsmör
2mskvatten
Fyllning
2stkycklingbröst
1burkananasringar
5stschalottenlök
1stpaprika
3stägg
0,5dlgrädde
2msksmörtill stekning
2mskcurry
salt & svartpepparefter smak
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda rumsvarmt smör och vetemjöl till en smulig blandning. Blanda ner vattnet och blanda tills du fått en lite kladdig deg.
Tryck ut degen i en pajform, ca 24cm i diameter. Förgrädda skalet i 10 minuter. Låt svalna medan du gör fyllningen.
Dela kycklingbrösten i bitar, inte allt för stora för då får pajen problem att hänga ihop. Grovhacka löken. Skär ananasen i ganska små bitar.
Fräs lök, ananas och kyckling i en liten klick smör. Krydda kycklingen med en del av curryn, spara ungefär 1 msk till äggstanningen. Dra av från värmen.
Vispa ägg och grädde, blanda ner curry så att äggstanningen får färg. Extra salt och peppar tillsätts nu.
Häll i kycklingfräset och paprikan i skalet. Häll över äggstanningen.
Grädda i cirka 20 minuter mitt i ugnen. Vakta pajen på slutet, den blir färdig fort.