Pannkaka med äpple

Tänk på att den extra fukten från äpplena gör att pannkakan måste gräddas lite längre.
Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Portioner: 10 st
Total tillagningstid 45 minuter

Ingredienser

  • 150 g mjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 2 st äpplen grovt rivna
  • 25 g smör till stekningen

Instruktioner

  • Knäck äggen i en skål och vispa tillsammans med mjölken. Vispa försiktigt ner mjölet och saltet.
  • Skala äpplena och riv dem grovt rakt ner i smeten. Pannkakorna blir lite tjockare och behöver längre stektid med äpple för att bli bra, annars faller pannkakan lätt isär.
  • Häll upp knappt en deciliter smet med äppelriv i stekpannan. Skaka pannan och tilta den så smeten och äpple fördelar sig någorlunda jämt. Stek i medelhet stekpanna i lite smör, ett par minuter på varje sida.