Så enkelt som möjligt, så tycker jag det ska vara i köket. Därför innehåller mina maränger bara två ingredienser.
Måltid: Fikabröd
Kök: Schweiz
Servings: 25st
Total tillagningstid 1 timmetimme20 minuterminuter
Ingredienser
2stäggvitor
2dlströsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitan och tillsätt lite socker i taget tills allt är ihällt. Smeten ska vitna och därefter tjockna.
Låt matberedaren vispa smeten tills den är så tjock att den inte vill släppa vispen och är tjock och trög att hantera.
Använd en sked och klicka över smeten i en fryspåse. Kläm ner smeten längst ner och klipp upp ett litet hål i ena hörnet, så har du en perfekt spritspåse!
Spritsa ut maränger i den storlek du vill ha dem och grädda i mitten av ugnen i 45 minuter, eller tills de är helt torra och släpper bakplåtspappret.