Välj en ädelost och ersätt kasslern med t ex räkstjärtar eller halva körsbärstomater för variation. "Köttariner" är det humoristiska smeknamnet på den här skapelsen.
Måltid: Tillbehör
Kök: Okänt
Servings: 20st
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
2dlvetemjöl
75gsmör
1krmsalt
1mskvatten
75gost
1stägg
0,5dlgrädde
0,5dlmjölk
25gkasslerfinstrimlad
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°
Hacka samman mjöl, smör och salt. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en minimuffinsplåt eller i 20 minipajformar, ca 3 cm i diameter.
Skär osten i skivor och fördela i formarna. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Häll smeten i formarna och lägg lite kassler i varje.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Lossa pajerna från formarna och låt kallna på galler.