Minipajer

Munsbitspajerna gräddas i en minimuffinsplåt där varje fördjupning rymmer 1 1/2 msk. Folieformar, typ mazarin, kan också användas, men är i största laget. Vad man väljer att fylla sina minipajer med beror på vad man tycker om. Jag har valt kassler och ost i mina, men man kan också välja ädelost och små broccolibuketter eller bacon.

Minipaj
Välj en ädelost och ersätt kasslern med t ex räkstjärtar eller halva körsbärstomater för variation. "Köttariner" är det humoristiska smeknamnet på den här skapelsen.

Minipaj

Måltid: Tillbehör
Kök: Okänt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 20 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 1 krm salt
  • 1 msk vatten
  • 75 g ost
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 dl mjölk
  • 25 g kassler finstrimlad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°
  • Hacka samman mjöl, smör och salt. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en minimuffinsplåt eller i 20 minipajformar, ca 3 cm i diameter.
  • Skär osten i skivor och fördela i formarna. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Häll smeten i formarna och lägg lite kassler i varje.
  • Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Lossa pajerna från formarna och låt kallna på galler.

Anteckning

Energifördelning (en portion):
Fett: 6 gram
Protein: 2 gram
Kolhydrater: 5 gram
Kcalorier: 80 / portion

Rulla till toppen