Munsbitspajerna gräddas i en minimuffinsplåt där varje fördjupning rymmer 1 1/2 msk. Folieformar, typ mazarin, kan också användas, men är i största laget. Vad man väljer att fylla sina minipajer med beror på vad man tycker om. Jag har valt kassler och ost i mina, men man kan också välja ädelost och små broccolibuketter eller bacon.
Minipaj
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 20 st
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 2 dl vetemjöl
- 75 g smör
- 1 krm salt
- 1 msk vatten
- 75 g ost
- 1 st ägg
- 0,5 dl grädde
- 0,5 dl mjölk
- 25 g kassler finstrimlad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°
- Hacka samman mjöl, smör och salt. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en minimuffinsplåt eller i 20 minipajformar, ca 3 cm i diameter.
- Skär osten i skivor och fördela i formarna. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Häll smeten i formarna och lägg lite kassler i varje.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Lossa pajerna från formarna och låt kallna på galler.
Anteckning
Energifördelning (en portion):
Fett: 6 gram
Protein: 2 gram
Kolhydrater: 5 gram Kcalorier: 80 / portion
Fett: 6 gram
Protein: 2 gram
Kolhydrater: 5 gram Kcalorier: 80 / portion