Sojabiffar

Som pannbiffar fast med sojabönor.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Portioner: 4 portioner
Total tillagningstid 20 minuter

Ingredienser

  • 2 dl sojabönor torkade
  • 2 st ägg
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk rapsolja

Instruktioner

  • Blötlägg och koka bönorna enligt anvisning.
  • Mosa sojabönorna i matberedaren, tillsätt krossad vitlök och ägg och kör tills det blivit en len smet.
  • Krydda eventuellt med mer kryddor, t ex spiskummin, chilipeppar, koriander eller curry, allt efter tycke och smak. Sojabönorna har en egen speciell smak.
  • Stek sojabönsbiffarna på medelvärme tills de fått en vackert gyllene färg.

Anteckning

Energifördelning (en portion):
Fett: 13 gram
Protein: 17 gram
Kolhydrater: 9 gram
Kcalorier: 254 / portion