Den finaste vitkålen behöver inte förkokas, istället fräser du den hackade kålen direkt i pannan tillsammans med lite smör och ljus sirap.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Servings: 4portioner
Calories: 320kcal
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
650gvitkål
1mskljus sirap
500gnötfärs
1krmkryddpeppar
1krmsvartpeppar
1mskfondoxfond eller kalvfond
Instruktioner
Strimla vitkålen och bryn den lätt i smör. Rör ner sirapen. Låt svalna.
Blanda köttfärsen med salt och kryddor. Sätt ugnen på 175°.
Lägg blandningen i en ugnssäker form, varva kål och köttfärs i flera lager. Häll över fonden. Om du använder buljongtärning måste du lösa upp buljongen i lite vatten först och hälla över buljongen över kålpuddingen.
Stek kålpuddingen i ugnen 40-50 min. Känn efter med en provsticka för att känna efter när puddingen är klar.