Laxwok

En thaiinspirerad wok med massor av smak och hetta, om du väljer en starkare chili.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Thailand
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 376kcal
Total tillagningstid 20 minuter

Ingredienser

  • 450 g lax
  • 400 g grönsaksblandning classic wok
  • 3 msk olivolja extra virgin
  • 1 msk sesamolja
  • 1 stjälk citrongräs
  • 1 msk ostronsås
  • 3 klyftor vitlök

Instruktioner

  • Hetta upp oljan i woken. Dela laxen i kuber. Finhacka citrongräset och vitlöken. Fräs i olivoljan.
  • Häll i grönsakerna och woka dem nästan klara.
  • Smaksätt grönsakerna med sesamolja, ostronsås, soja och chili.
  • Lägg i laxbitarna i woken och vänd ner dem försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
  • Peta med provsticka i laxbitarna, när de delar sig lätt är de klara.
  • Serveras till nudlar eller ris.

Anteckning

Energifördelning (en portion):
Fett: 32 gram
Protein: 24 gram
Kolhydrater: 6 gram
Kcalorier: 410 / portion

Nutrition

Kalorier: 376kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 26g | Fat: 26g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 5g | Enkelomättat fett: 10g | Kolesterol: 51mg | Natrium: 522mg | Kalium: 486mg | Fiber: 2g | Socker: 3g | Vitamin C: 3.3mg | Kalcium: 50mg | Järn: 1.1mg